De Boer vreest voor Van Persie

De Boer vreest voor Van Persie: 'Leuk en aardig, dat voetbal...'

21 oktober om 21:01

Youri Mulder vreest dat Robin van Persie voor een probleem staat bij sc Heerenveen. De analist ziet dat de resultaten van de Friezen tegenvallen en vraagt zich in Rondo hardop af of er een punt komt waar Van Persie toch afstapt van zijn speelwijze. Ronald de Boer denkt dat de buitenwacht snel zal roepen om verandering bij Heerenveen.

"Ik denk dat Van Persie nu ook voor een bepaald probleem komt te staan. Ga je ermee door, of kies je toch voor iets anders?" doelt Mulder op de manier van spelen bij sc Heerenveen, die vooral gericht is op de opbouw van achteruit. "Je hebt toch te maken met het gemis aan kwaliteit in je ploeg", vervolgt Mulder, die bijval krijgt van De Boer. "Je staat nu zestiende, als dat straks zeventiende of achttiende wordt, dan zeggen ze: leuk en aardig, dat voetbal, maar wij willen niet degraderen. Dan gaan mensen zeuren en roepen om verandering. Dat gaat snel gebeuren."

"De klasse van een trainer is om een team zo te laten voetballen waar het zich comfortabel bij voelt", stelt Marco van Basten. "Dan kijk je naar je spelers, maar ook wat er bij de club hoort. Als je bij Real Madrid kijkt, met Carlo Ancelotti, dan zie je toch ieder jaar wel een andere manier van voetballen. Eerst speelde hij 4-3-3, later werd het 4-4-2, met de punt naar achteren. Nu spelen ze weer 4-3-3. Het heeft ook te maken met die spelers."

"De keuze van je speelwijze is afhankelijk van wat je hebt", hervat Mulder zijn relaas. "Dan ga je op een gegeven moment ergens aan beginnen, zoals Van Persie bij Heerenveen. Dan moet het wel goed zitten, want als het niet goed zit en je blijft eraan vasthouden, tegen beter weten in… dat is moeilijk."