Van Persie heeft geen spijt van uitspraken

Teleurgestelde Van Persie heeft geen spijt: 'Ik sta achter die uitspraak'

Vandaag om 10:07

Robin van Persie heeft vertrouwen in de spelersgroep van sc Heerenveen. De oefenmeester beleeft een teleurstellende start in Friesland, maar hij gelooft dat zijn ploeg de play-offs om Europees voetbal kan behalen.

"Deze nederlaag is erg vervelend", vertelt Van Persie na de 3-0 verliespartij tegen NEC aan Voetbal International. Opnieuw kwam zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op achterstand. "Los van de eerste vijf minuten speelden we ook een goede eerste helft. We creëerden een aantal kansen. Niet megagroot, maar er was wel een aantal momenten waarop de bal goed had kunnen vallen."

Van Persie was teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg in Nijmegen. "Omdat ik meer van deze wedstrijd had verwacht, op basis van de afgelopen trainingsweek. Ik hoop ook dat iedereen binnen de club teleurgesteld is over deze wedstrijd", vertelt de manager. "We moeten niet te snel tevreden zijn. Onze standaard, onze lat, die moet hoger liggen en we moeten er alles aan doen om weer tot ons niveau te komen."

Afgelopen vrijdag sprak Van Persie nog uit dat hij met zijn ploeg gaat voor een ticket voor de play-offs om Europees voetbal, al hoopte de oefenmeester zelfs op rechtstreekse plaatsing. Na de nederlaag tegen NEC staan de Friezen op de zestiende plaats. "Ik sta achter die uitspraak, want ik geloof in deze groep", aldus Van Persie. "Maar we kunnen het uren hebben over de speelwijze en patronen, maar het gaat erom dat je wel de duels speelt en wint. Op een aantal cruciale momenten ging NEC daar beter mee om dan wij."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!