Sparta accepteert schorsing Eerdhuijzen

Eerdhuijzen hoort schorsing: Rijsdijk komende duels met handen in het haar

Vandaag om 16:59
Laatste update: om 17:10

Mike Eerdhuijzen moet de komende twee wedstrijden toekijken bij Sparta. De verdediger kreeg in het duel met Almere City rood en de Rotterdammers accepteren de schorsing.

Eerdhuijzen kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Almere City afgelopen zaterdag. In blessuretijd maakte de verdediger een overtreding, waardoor hij direct kon gaan douchen. Sparta en Almere City speelden vervolgens met 2-2 gelijk. Eerdhuijzen kreeg een schorsing van drie wedstrijden van de KNVB, waarvan één voorwaardelijk. Sparta besloot niet in hoger beroep te gaan.

Door de schorsing mist Eerdhuizen de wedstrijden tegen sc Heerenveen en het bekerduel met Hercules. Voor trainer Jeroen Rijsdijk is dit een bittere pil, aangezien hij niet ruim in de centrumverdedigers zit. Teo Quintero is geblesseerd en Eerdhuijzen nu geschorst, waardoor Rick Meissen nu als enige pure centrumverdediger overblijft. Ook jeugdspeler Marvin Young kan nog centraal uit de voeten. Sparta liet afgelopen zomer Bart Vriends en Tijs Velthuis vertrekken.