Eriksen transfervrij weg bij United, kans voor Ajax

Kans dient zich aan voor Kroes en Ajax: 'Transfertarget snel transfervrij'

Vandaag om 13:38

Christian Eriksen gaat Manchester United na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk verlaten. Dat meldt Fabrizio Romano maandag. De Deense middenvelder is de laatste maanden veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. 

Eriksen heeft bij United een contract tot medio 2025. De spelmaker is op dit moment niet in gesprek met de club over een verlenging. Dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren, en dus ligt het in de lijn der verwachting dat hij komende zomer een punt zet achter zijn avontuur op Old Trafford. 

Dat nieuws zal mogelijk met enthousiasme ontvangen worden in Amsterdam. Technisch directeur Alex Kroes gaf begin september nog aan dat Ajax oprecht geïnteresseerd was in een weerzien met Eriksen. "Die stond absoluut op de lijst", aldus Kroes. "Op de longlist. Het is een jongen van de club. Hij heeft heel veel ervaring en routine. Het is een goede voetballer."

Volgens The Sun staat Eriksen ook nu nog op het verlanglijstje van Ajax. Het Engelse medium meldde een kleine twee weken terug zelfs nog dat de Amsterdammers dan de dans leiden in de strijd om zijn handtekening. Er zou concurrentie zijn van clubs uit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië. 

Eriksen speelde vier jaar in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Vervolgens trok hij naar Tottenham Hotspur, om via Internazionale en Brentford neer te strijken bij het United van Erik ten Hag.