Karsdorp mist PSG-PSV wegens blessure

Nóg meer blessurezorgen voor PSV: ook Karsdorp mist kraker tegen PSG

Vandaag om 11:18
Laatste update: om 12:35

Rick Karsdorp moet het Champions League-duel met Paris Saint-Germain aan zich voorbij laten gaan wegens lichte klachten, zo meldt PSV. Dit betekent dat de Eindhovenaren met een gehavende selectie af zullen reizen naar Frankrijk.

Karsdorp is na Joey Veerman, Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Sergino Dest de vijfde speler die moet afhaken wegens een blessure. Ook kan trainer Peter Bosz tegen PSG geen beroep doen op Ivan Perisic. De ervaren Kroaat sloot bij PSV pas aan na de inschrijfdatum en is dus niet speelgerechtigd in de Champions League.

Zowel Schouten als Karsdorp heeft een blessure overgehouden aan het uitduel met AZ (1-2). De kwetsuur van eerstgenoemde wordt nog verder onderzocht, terwijl het niet bekend is met welke klachten Karsdorp kampt. 

Adamo Nagalo en Matteo Dams zijn wel weer beschikbaar voor Bosz in Frankrijk. Laatstgenoemde was tegen AZ geschorst wegens een rode kaart. Nagalo hield op zijn beurt rugklachten over aan het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen De Graafschap en Jong PSV (3-1), waarin de miljoenenaankoop een eigen goal maakte.

Tot dusver staat PSV op één punt uit de eerste twee Champions League-duels. Op bezoek bij Juventus gingen de Eindhovenaren met 3-1 onderuit en in eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting CP.