Perez kritisch op Lindhout na rode kaart bij AZ-PSV

Arbiter Lindhout krijgt ervan langs: 'Hoe is dit rood? Ik begrijp er niks van'

20 oktober om 22:05
Laatste update: 20 oktober om 22:09

Kenneth Perez is totaal niet te spreken over de keuze van scheidsrechter Allard Lindhout om AZ-verdediger David Møller Wolfe een rode kaart te geven tegen PSV. De analist zegt er niks van te begrijpen.

Veel Nederlandse voetbalfans keken uit naar de kraker tussen AZ en PSV. Maar nadat Wolfe vroeg van het veld werd gestuurd nadat hij Guus Til onderuit trok, konden de Eindhovenaren het duel makkelijk naar zich toe trekken en bleef spektakel uit. 

"Dankjewel scheids", begint Perez sarcastisch bij Dit was het Weekend op ESPN. "Hoe is dit rood? Ik begrijp er helemaal niks van. De bal is totaal niet onder controle. Niemand krijgt rood voor domheid. Tuurlijk was deze overtreding zeer dom, maar dat is geen reden om iemand een rode kaart te geven."

"Er wordt geen honderd procent scoringskans ontnomen. Hij heeft niet de bal niet onder controle doordat hij geduwd wordt, de bal was net te hard. Ik begreep er niks van dat dit rood werd", vervolgt de oud-voetballer met grote verontwaardiging.

Perez denkt dat Lindhout zich liet beïnvloeden door een van zijn assistenten. "Laatst zat hier die scheidsrechtersbaas (Raymond van Meenen, red,) en die hamert erop dat arbiters hun eigen wedstrijd moeten fluiten en zich niet laten beïnvloeden door wat er in hun oortje gezegd wordt. Deze scheids floot niet en deed niets, maar een halve minuut later fluit hij pas en geeft hij direct rood. Dat vind ik opvallend."