Paris Saint-Germain kent goede generale richting Champions League-duel met PSV

19 oktober om 23:16

Paris Saint-Germain heeft vertrouwen getankt in aanloop naar het Champions League-duel met PSV. De Parijzenaars wonnen zaterdagavond in de Ligue 1 met 4-2 van RC Strasbourg.

Jongeling Senny Mayulu zette al binnen twintig minuten de toon in de Franse hoofdstad. Het achttienjarige talent kreeg van Luis Enrique, die een aantal vaste krachten leek te sparen in aanloop naar het duel met PSV, een kans in de basiself en stelde zijn trainer niet teleur. Bij PSG begonnen onder andere Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi, Marquinhos en Fabian Ruiz op de reservebank. Alleen laatstgenoemde maakte van hen minuten.

Dat PSV zich dinsdag ook voor de vervangers zorgen moet maken, werd echter wel duidelijk in het duel met Strasbourg. In de tweede helft leek de Franse koploper los. Marco Asensio, Bradley Barcola en Kang-In Lee beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Parijzenaars. Tussendoor en in de slotfase deed de uitploeg nog wel wat terug, waardoor de eindstand bepaald werd op 4-2.

Voor Enrique en zijn manschappen lijkt er in aanloop naar de Champions League-clash met PSV, dat zelf ook won, geen vuiltje aan de lucht. De oefenmeester heeft een aantal van zijn sterren rust kunnen geven en klimt dankzij de overwinning weer over nummer twee AS Monaco heen.