'Frenkie weer geblesseerd'

Weer blessure voor De Jong: 'Nieuw hoofdstuk in een boek vol onzin en tegenslagen'

Vandaag om 11:16

Frenkie de Jong lijkt zijn fysieke problemen nog niet achter zich te hebben kunnen laten. De kans is volgens Diario AS groot dat er een streep gaat door zijn basisplaats in het duel met Sevilla door een 'klein spierongemak'.

Hansi Flick hoopte De Jong zijn eerste basisplaats te kunnen geven sinds hij terugkeerde van een lange enkelblessure. De Duitse coach heeft er nooit een geheim van gemaakt blind te vertrouwen op de middenvelder. Tijdens de training van vrijdagochtend kreeg De Jong echter te maken met een 'klein spierongemak'.  

"We wachten tot morgen om te zien hoe Frenkie zich voelt. Hij trainde deze week goed, maar eindigde met klachten", liet Flick weten. Inmiddels is bekend dat de Catalanen zondagochtend de balans opmaken. Er heerst, mede door het blessureverleden van De Jong, pessimisme rondom de spierblessure. 'Als de blessure wordt bevestigd, dan is dat een nieuw hoofdstuk in een boek vol onzin en tegenslagen', klinkt het.

De Jong keerde terug van een enkelblessure waardoor hij vijf maanden aan de kant stond. Tegen Young Boys en Alavés maakte de middenvelder al enkele minuten. Alles wees erop dat De Jong door de rust in de interlandperiode een sprong zou kunnen maken in zijn herstel, maar niets blijkt minder waar.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!