Vink geniet van Feyenoord-aankoop Hwang

Vink geniet bij Feyenoord: 'Eigenlijk zou je camera alleen op hem moeten zetten'

Vandaag om 08:09

Marciano Vink is vol lof over de kwaliteiten van Feyenoord-aanwinst In-Beom Hwang. De Zuid-Koreaan verkaste afgelopen zomer naar Rotterdam, waar hij tot dusver een goede indruk weet achter te laten.

"Het is een genot om naar hem te kijken", steekt Vink van wal bij De Eretribune. "Eigenlijk zou je gewoon een camera alleen op hem moeten zetten, hoe vaak hij om zich heen kijkt en hoe hij met het spelletje bezig is." Tijdens het uitduel met Go Ahead Eagles (1-5) overlegde Hwang indrukwekkende statistieken, zo vertelt Vink. "Hij heeft vijf kansen gecreëerd, samen met Ibrahim Osman het meest. Hij heeft 12,46 kilometer gelopen en 73 high intensity runs gedaan. Hij heeft de hoogste gemiddelde loopsnelheid over de hele wedstrijd en hij heeft de meeste balveroveringen. Wat wil je eigenlijk nog meer?"

Volgens Vink is het een gouden zet van Feyenoord om Hwang aan te trekken als vervanger van Mats Wieffer, die naar Brighton & Hove Albion is vertrokken. "Je haalt spelers van ver, het is altijd afwachten. Maar deze jongen..." Collega-analist Karim El Ahmadi ziet wel een gelijkenis tussen beide spelers. "Het zijn wel spelers die heel vast zijn aan de bal."

In aanvallend opzicht is Hwang wel dreigender dan Wieffer. "Zijn voordeel is dat hij echt tweebenig is", oordeelt El Ahmadi. Vink vindt het op zijn beurt knap dat Hwang zich zo snel heeft aangepast in Nederland. "Hij kwam in een elftal dat best wel zwalkend was. Hij kwam het veld binnen en was gelijk een meneer, zette iedereen neer en begon te wijzen. Dat heb je over het algemeen niet met Aziatische spelers, dat ze ergens nieuw binnenkomen en gelijk een soort dirigent zijn. Hij doet dat wel en laat daardoor Antoni Milambo en Quinten Timber meer zichzelf zijn."