Marciano Vink ziet 'schoonheid' bij Feyenoord: 'Voetbal is soms echt poëzie'

Vink ziet 'schoonheid' bij Feyenoord: 'Voetbal is soms echt poëzie'

Vandaag om 00:11

Marciano Vink geniet zichtbaar van het vierde doelpunt dat Feyenoord zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles maakte. De Rotterdammers walsten over de ploeg uit Deventer heen en kunnen op complimenten van de analist rekenen.

"Wát een schoonheid, och", geniet Vink bij ESPN als hij de 0-4 van Feyenoord terugziet. ''Soms is voetbal echt een soort poëzie. Wegdraaien, inspelen, eentje overslaan, kijken, passen, doorbewegen en goed opendraaien voor Paixão..."

"En deze overstap van Milambo is geweldig", gaat de analist enthousiast door. "Dit is echt een teamgoal. Ik denk dat je als team qua juichen hier het gelukkigst mee bent. Kijk, eentje kan hem fantastisch binnenkoppen. Of een schot van twintig meter. Maar bij zo'n goal heb je met elkaar wel een extra prettig gevoel. Het binnentikken van Ueda is niet het allermoeilijkste, maar het gaat om alles wat er aan vooraf gaat", besluit Vink over de treffer van de Japanner.

Feyenoord legde Go Ahead Eagles zaterdagavond eenvoudig over de knie. In De Adelaarshorst werd het uiteindelijk 1-5 voor de ploeg van Brian Priske.