Feyenoord verslaat Go Ahead Eagles met 1-5

Feyenoord zet winstreeks eenvoudig voort en vertrekt met drie punten uit Deventer

19 oktober om 22:52

Feyenoord heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in Deventer. Go Ahead Eagles werd in eigen huis met 1-5 verslagen. Ibrahim Osman, Antoni Milambo, Quinten Timber, Ayase Ueda en Julian Carranza maakten de doelpunten aan Rotterdamse zijde.

Dat Feyenoord een vrij gemakkelijke avond zou gaan beleven, werd al in de eerste helft duidelijk. De Rotterdammers gingen met een marge van drie doelpunten de rust in: Osman wist het net na een kwartier voor de eerste keer te vinden, Milambo deed hem zeven minuten later na en Timber bepaalde de ruststand vlak voor het fluitsignaal op 0-3. Vooral de treffer van de Feyenoord-aanvoerder mocht er zijn.

Na rust gingen de Rotterdammers rustig door waar ze gebleven waren. Nog geen kwartier na rust maakte Ueda duidelijk dat er voor Go Ahead niets te halen bleek in De Adelaarshorst. De Japanner stond aan het eind van een fraaie Rotterdamse aanval.

Met 0-4 was de wedstrijd beslist, maar de eindstand stond nog niet op het bord. Invaller Carranza mocht in minuut 78 zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maken. Nagenoeg uit de aftrap deed Oliver Edvardsen iets terug voor de thuisploeg. De Noor bepaalde wèl de eindstand: 1-5.

Dankzij de zege klimt Feyenoord over AZ heen dat eerder op de avond averij opliep. Het verschil met koploper PSV is echter nog altijd erg groot. De Eindhovenaren gaan met 27 punten uit negen duels nog altijd ongeslagen aan kop in de Eredivisie.