'Schouten moet PSG-uit 'normaal gesproken' missen, langere absentie dreigt'

'Schouten moet PSG-uit 'normaal gesproken' missen, langere absentie dreigt'

Vandaag om 21:07
Laatste update: om 21:12

De Telegraaf heeft informatie over de blessure die Jerdy Schouten opliep tegen AZ naar buiten gebracht. De controleur is uitgevallen met hamstringklachten en lijkt het Champions League-duel met Paris Saint-Germain 'normaal gesproken' niet te halen. Een langere absentie dreigt zelfs.

Op slag van rust raakte Schouten geblesseerd in Alkmaar, na een duel met Denso Kasius. Het was niet helemaal duidelijk waar de Oranje-international last van had, omdat hij naar zowel zijn hamstring als zijn knie leek te grijpen. De Telegraaf weet nu dat Schouten een hamstringkwetsuur heeft opgelopen. Daardoor lijkt hij de uitwedstrijd bij PSG te moeten missen.

De Telegraaf benadrukt dat 'de precieze ernst' van de kwetsuur van Schouten niet duidelijk is. Feit is wel dat een langere absentie zeker mogelijk is. In de komende uren en dagen zal PSV ongetwijfeld meer duidelijkheid willen verschaffen over de blessure van Schouten.

Vlak voor de interlandperiode viel de controleur ook al uit bij PSV, al verschilde de lezing van de inhoud daarover tussen club en speler. Volgens Schouten zelf moest hij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam missen wegens een kniekneuzing, terwijl PSV het had over 'algehele vermoeidheid'.