Andries Noppert reageert op verrassende basisplaats voor sc Heerenveen

Noppert reageert op verrassende basisplaats: 'Waren vervelende maanden...'

19 oktober om 22:29

Andries Noppert verwacht dat hij voorlopig de voorkeur krijgt in het doel van sc Heerenveen. Op bezoek bij NEC Nijmegen werd het voor de Oranje-international een avond met gemengde gevoelens, zo verklapt hij aan ESPN.

Voor Noppert, die voor het eerst dit Eredivisie-seizoen het doel van Heerenveen mocht verdedigen, werd het een avond met gemengde gevoelens. "Het is mooi dat je mag spelen, maar dat overheerst nu niet", stelt de sluitpost tegenover ESPN.

"Het is mooi dat hij (Robin van Persie, red.) nu voor mij kiest", gaat Noppert verder. "Dan wil je jezelf laten zien, maar dat is niet helemaal optimaal gelukt... Ik maakte geen vreugdesprongetje, dit hoort bij het voetbal. Het waren wel vervelende maanden, maar bij de pakken neerzitten heeft ook geen zin."

Of Noppert voortaan de eerste keuze is onder de lat van Heerenveen, denkt hij te weten. "Daar ga ik wel vanuit", stelt de doelman, die zaterdag niet kon voorkomen dat Heerenveen in Nijmegen pijnlijk onderuit ging. Het werd 3-0 voor NEC. "Dat voelt zuur", stelt Noppert. "Het is een terugkomend iets, misschien staat er een beetje druk op."