Luuk de Jong bekritiseert PSV na gewonnen topper: 'Dat is echt slecht van ons'

De Jong geeft af op teamgenoten na zege op AZ: 'Dat moet je bij jezelf oproepen'

Vandaag om 21:11

Luuk de Jong is op zijn zachtst gezegd niet blij met de tweede helft van PSV tegen AZ. De Eindhovenaren wonnen in Alkmaar met 1-2, maar de aanvoerder van PSV is na afloop kritisch op zijn teamgenoten.

AZ kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan, waarna PSV zichtbaar de overhand kreeg. "Na zo'n rode kaart verandert de wedstrijd. Het is goed dat we doordrukken en de 1-0 en 2-0 maken, maar hoe we de tweede helft speelden is niet hoe wij het willen", blijft De Jong na afloop kritisch voor de camera's van ESPN.

"Je voelt aan alles dat de échte urgentie om om te schakelen en de bal te veroveren er net niet meer in zit", verklaart de aanvoerder van PSV zich nader. "Ook door het niet maken van explosieve acties en loopacties kunnen zij makkelijk verdedigen. Op het einde veranderde AZ van tactiek en wij speelden niet meer onder de druk uit. Dat moeten wij met een man meer gewoon kunnen. Dat was niet goed van onze kant."

Ook als aanvoerder en belangrijke waarde in de selectie van de Eindhovenaren kon De Jong het verschil in de tweede helft niet maken. "Ik probeer ze nog wel op te peppen, maar soms als er iets van gemakzucht inkruipt, is het moeilijk om dat er weer uit te krijgen. Dat moet je bij jezelf oproepen en dat zat er vandaag niet in. Tuurlijk zit ook dinsdag in je achterhoofd. Maar dat mag niet, deze wedstrijd is nu gewoon het belangrijkst. Het wordt nog 1-2 ook, dat is echt slecht van ons."

PSV neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. "Dan moeten we ook weer alles geven", is De Jong kraakhelder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)