Vink begrijpt ongemakkelijk interview van Bosz

Begrip voor ongemakkelijke Bosz: 'Dat is toch van de zotte...'

Vandaag om 19:07

Marciano Vink heeft begrip voor de korte antwoorden van PSV-trainer Peter Bosz voorafgaand aan het uitduel met AZ. De veelbesproken oefenmeester leek weinig zin te hebben in het interview na de commotie omtrent zijn uitspraken over scheidsrechter Danny Makkelie.

"Wij willen allemaal dat spelers vrij zijn in hun antwoorden. We vinden het leuk als ze zeggen wat ze denken, want dan krijg je mooie tv. Van trainers willen we eigenlijk ook horen wat ze denken", begint Vink zijn verhaal bij ESPN. "Hij is nu gestraft. Ik denk dat hij zich heeft voorgenomen: ik zeg helemaal niets meer. Het is toch van de zotte dat je gestraft wordt als je zegt dat je iemand niks vindt."

"Hij was altijd wel kortstondig", haakt Karim El Ahmadi in op zijn collega-analist, waarna Vink reageert: "Na het kampioenschap ontspande hij en toen waren zijn antwoorden met een smile. Nu is hij heel erg kort, maar dat snap je, toch? Over een week drie of vier zal hij wel weer toelichting geven op gemaakte keuzes, alleen nu niet."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!