Beroep van PSV sorteert effect: géén onvoorwaardelijke schorsing voor Bosz

Beroep van PSV sorteert effect: géén onvoorwaardelijke schorsing voor Bosz

Vandaag om 11:02
Laatste update: om 11:12

Peter Bosz neemt komende zaterdag gewoon plaats op de bank van PSV, tijdens het duel met AZ. De aanklager betaald voetbal wilde de oefenmeester voor één wedstrijd schorsen na zijn uitlatingen over Danny Makkelie, maar de tuchtcommissie van de KNVB kiest voor een voorwaardelijke straf.

Het verhaal is bekend: na afloop van de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) liep Bosz leeg over Makkelie. "Ik ben altijd boos op Makkelie, dat ligt meer aan mij misschien. Ik vind het helemaal niks", zei de coach van PSV onder meer. De aanklager betaald voetbal wilde Bosz daardoor voor één wedstrijd schorsen, maar PSV was het daar niet mee eens. De landskampioen ging daardoor in beroep.

Donderdagavond kwam de zaak voor bij de tuchtcommissie van de KNVB, die nu dus een vonnis naar buiten heeft gebracht. Daarin staat dat Bosz wel wordt geschorst voor zijn uitlatingen jegens Makkelie, maar dat de schorsing van een onvoorwaardelijke omgezet wordt in een voorwaardelijke straf. Daardoor kan de oefenmeester van PSV komende zaterdag gewoon aanwezig zijn bij het treffen met AZ. Voor de voorwaardelijke straf van Bosz geldt een proeftijd van twee jaar. 

Tijdens de zitting liet Bosz al weten dat hij het niet eens was met de aanvankelijk opgelegde onvoorwaardelijke schorsing. "Wat mij het meest pijn doet: dat in uw brief staat dat ik het voetbal in diskrediet breng", richtte Bosz zich tot de aanklager. "Ik wilde Makkelie helemaal niet aan de schandpaal nagelen. Het ging om dat penaltymoment en daar wilde ik het over wilde hebben. Als ik hoor dat ik het voetbal in diskrediet breng: dan stelt mij teleur. Ik zit al 45 jaar in het betaald voetbal."