Hato over vele wedstrijden

Ajacied laat opvallend geluid horen: 'Zoveel mogelijk duels, hou niet van trainen'

Vandaag om 09:51

Jorrel Hato heeft zich tegenover Ajax Life uitgelaten over het drukke speelschema van Ajax de komende weken. De verdediger geeft aan liever wedstrijden te spelen dan te trainen.

De voorbije weken gaat het geregeld over de overvolle speelschema’s in het voetbal. Spelers als Rodri, Jules Koundé en Aymeric Laporte spraken al over een eventuele staking, terwijl de vele wedstrijden voor Joshua Kimmich juist geen probleem zijn. Dat lijkt voor Jorrel Hato ook het geval.

Ajax speelt de komende weken door de Europa League en inhaalduels steevast twee keer per week, maar dat is voor Hato geen probleem. "Geef mij maar zoveel mogelijk wedstrijden", aldus de verdediger van Ajax. "We spelen in de Europa League twee duels meer, daar ben ik blij mee."

Hato is een van de weinige spelers bij Ajax die steevast in de basis begint. Dat kan betekenen dat de linkspoot aan het einde van het seizoen op een flink aantal wedstrijden kan uitkomen. Dat is voor het talent geen probleem. "Ik ben niet het type dat echt van trainen houdt", aldus Hato, die daarmee doelt op het feit dat er door de vele wedstrijden minder ruimte is voor trainingen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!