Van Marwijk vol lof over trainer in Eredivisie: 'Hij heeft alles onder controle'

Van Marwijk vol lof over trainer in Eredivisie: 'Hij heeft alles onder controle'

18 oktober om 22:13

Bert van Marwijk is positief over de ontwikkeling die Danny Buijs doormaakt als trainer. Dat zegt de voormalig trainer van onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Oranje in gesprek met Voetbal International.

Bij Feyenoord stond Van Marwijk aan het roer toen Buijs als speler actief was. "Hij was toen in principe geen basisspeler en nog te jong om te zeggen dat er een trainer in hem schuilging. Of een speler later trainer wordt, is niet altijd te voorspellen. Van Danny was het minder verrassend dan van mezelf", meent Van Marwijk. 'Ik was een eigenwijze linksbuiten, met lange haren, die alleen maar wilde pingelen en goals maken. Niemand dacht dat ik trainer zou worden. Ik dééd maar wat, als voetballer. Danny was een ander type speler."

De ontwikkeling die Buijs als trainer maakt kan Van Marwijk wel bekoren. "Hij ging al vroeg het trainersvak in en bouwde het verstandig op, vanaf de amateurs. Hij heeft alles onder controle en laat zijn team naar de mogelijkheden spelen. Als ik naar Fortuna kijk, zie ik een ploeg waar een hoop energie in zit", oordeelt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

Fortuna Sittard weet zo nu en dan indruk te maken op Van Marwijk, die zelf ook trainer was bij de Limburgers. "Zoals tegen AZ. Danny is een realistische coach en dat is zijn goed recht. Ik snap hem wel. Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de punten, zeker voor een club als Fortuna. Daar kun je als trainer niet zeggen: we gaan dit seizoen eens even voor het mooie voetbal, en dan aan het einde naar de Keuken Kampioen Divisie afzakken… Maar als het mooi kan, zal Danny het niet nalaten."