'Halilovic heeft kwaliteiten voor absolute top'

Van Marwijk ziet bij Fortuna 'voetballende kwaliteiten voor de absolute top'

Vandaag om 08:32

Bert van Marwijk is zeer te spreken over Fortuna Sittard-smaakmaker Alen Halilovic. De oud-speler van de Limburgers ziet echter dat de Kroaat de stap naar de echte top nooit heeft weten te zetten. 

Halilovic is voortvarend aan het seizoen begonnen. De 28-jarige spelmaker was in acht Eredivisie-duels goed voor twee goals en een assist en staat met Fortuna voorlopig op een tiende plaats. "Een speler waar ik al langer graag naar kijk, is Alen Halilovic. Een jongen met een verleden, over wie al veel is gezegd en geschreven. Maar zeker een speler die het verschil kan maken", zegt Van Marwijk tegen Voetbal International. "Een échte, noem ik dat. Fijne voetballer, mooie techniek."

De voormalig bondscoach vraagt zich tegelijkertijd af hoeveel er nog in het vat zit voor het voormalige toptalent van FC Barcelona en AC Milan. "Natuurlijk komen er nog heel veel andere dingen bij kijken om het ook op een hoger niveau te kunnen waarmaken. Dan moet je het ook constant kunnen brengen. Ik weet niet of dat er nog in zit voor hem, daar ken ik hem niet goed genoeg voor. Er zullen vast redenen zijn dat hij het in de absolute top niet heeft gehaald. Maar hij heeft er zeker de voetballende kwaliteiten voor. Of hij een beetje een speler is zoals ik vroeger? Dat is waarom hij me speciaal opvalt, misschien."

Volgens Van Marwijk verdient ook trainer Danny Buijs de credits bij Fortuna. Hij had de voormalig middenvelder bij Feyenoord onder zijn hoede. "Als ik naar Fortuna kijk, zie ik een ploeg waar een hoop energie in zit. En ze verbazen me soms qua voetbal, zoals tegen AZ. Danny is een realistische coach en dat is zijn goed recht."