Buijs na Ajax - Fortuna

Buijs haalt Fortuna-dissonant door de mangel: 'Gewoon niet goed gespeeld'

18 september om 22:25
Laatste update: 18 september om 22:27

Danny Buijs is van mening dat niet al zijn spelers tegen Ajax op de toppen van hun kunnen gespeeld hebben. De trainer van Fortuna Sittard had gehoopt dat de wedstrijd een stuk eerder zou eindigen.

Ajax versloeg Fortuna woensdagavond met 5-0. "Wanneer ik dacht: fluit maar af? Bij de rode kaart en de 2-0. Toen floot die ook af, maar toen moesten we weer terug", lacht Buijs bij ESPN, doelend op de tweede helft. De oefenmeester ging na de rode kaart, voor het rustsignaal, naar de kleedkamer. "Ik had in mijn hoofd om te wisselen en door die rode kaart veranderde dat in een keer. Ik dacht: het zal elk moment rust zijn, ik ga vast naar binnen om wat dingen om te zetten. Je wil de schade beperken", verklaart hij zijn opmerkelijke actie.

De schade beperken lukte na rust niet, aangezien Ajax nog drie keer scoorde. "Ik denk dat we vandaag zes, zeven, acht jongens hadden die goed in de wedstrijd zaten. Een paar niet. Dat kan je niet permitteren tegen een topclub. Ik heb tegen de jongens gezegd: je kan een mindere dag hebben, maar laat dat een les zijn." 

Wie niet op complimenten van Buijs hoeft te rekenen, is Kristoffer Peterson. De buitenspeler viel vroegtijdig uit met een blessure. "Er zijn momenten dat je bij jezelf moet afvragen: hoe zit ik erin? Als je tegen een topclub speelt, moet je op de toppen van je kunnen presteren en op de toppen van je tenen lopen. Als je dat niet brengt, kan je tegen dit soort situaties aanlopen", refereert de trainer aan het moment dat Peterson geblesseerd raakte. Dat Buijs hard is, deert hem niet. "Hij heeft gewoon niet goed gespeeld. Daar kunnen we heel simpel over zijn."