Mike Verweij haalt uit naar Francesco Farioli

'Uitje' levert Farioli kritiek op: 'Dat moet je niet doen als trainer van Ajax'

Vandaag om 19:05

Mike Verweij haalt uit naar Francesco Farioli. De Italiaan reisde tijdens de interlandbreak af naar zijn thuisland om aanwezig te zijn bij il Festival dello Sport. Iets wat je als trainer van Ajax beter niet kan doen, aldus Verweij.

Farioli was afgelopen interlandperiode aanwezig op een evenement van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport om te spreken over zijn trainerscarrière. Verweij stelt in de podcast Kick-off dat dit geen verstandige keuze was en denkt dat de oefenmeester zijn tijd beter had kunnen spenderen.

"Ik weet niet of je dit als trainer van Ajax wel moet doen", begint Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Vooral als je zo hard werkt, dan moet je zulke momenten pakken om even je rust te pakken in Amsterdam. Hij had beter hier kunnen blijven. Richt je op je werk bij Ajax, er is een hoop te doen."

Vervolgens maakt Verweij de vergelijking met Maurice Steijn, die als trainer van de Amsterdammers forse kritiek te verduren kreeg in navolging van een tripje naar Ibiza. "Het is zo selectief als het maar kan. Als je presteert, kun je naar Italië. Maar Steijn ging naar Ibiza in een interlandperiode, toen was het land te klein..."