'Slot maakte direct indruk, ik dacht meteen: we hebben iets bijzonders in huis'

De Wolf direct onder de indruk bij Feyenoord: 'We hebben iets bijzonders in huis'

Vandaag om 17:44
Laatste update: om 17:51

John de Wolf is vol lof over wat Arne Slot bij Feyenoord heeft achtergelaten. Over de speelstijl en werkwijze van de naar Liverpool vertrokken oefenmeester is een boek geschreven, waarin De Wolf een mooie anekdote aanhaalt.

Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, zat de afgelopen drie jaar 'op de eerste rij' toen Slot in Rotterdam-Zuid verschillende successen boekte. De oefenmeester gaf Gouka regelmatig een inkijkje in zijn methodes. Ook sprak de clubwatcher met tientallen spelers en stafleden over Slot. Naar aanleiding van de indrukken en methodes van de naar Liverpool vertrokken Slot, schreef Gouka het boek 'Slot-bal'.

In het boek, waarin de attractieve speelstijl van Slot centraal staat, komt ook zijn voormalig assistent De Wolf aan het woord. "Op dag één gaf hij een prachtige presentatie’’, wordt De Wolf geciteerd. "Over hoe hij wilde voetballen en hoe hij als mens was. Ik dacht meteen: we hebben iets bijzonders in huis. Ik heb na een bespreking van hem ook een keer gezegd: trainer, je maakt wat los bij mij. Was ik maar weer voetballer. Ik kreeg gewoon zin om mee te voetballen..."