Slot verdedigt Van Dijk: 'Hoe kun je dat in vredesnaam doen? Typisch Nederlands'

Slot verdedigt Van Dijk: 'Hoe kun je dat in vredesnaam doen? Typisch Nederlands'

Vandaag om 11:29

Arne Slot kan zich totaal niet vinden in de kritiek die Virgil van Dijk in de afgelopen interlandperiode heeft ontvangen, nadat hij door zijn schorsing voortijdig vertrok bij Oranje. Slot noemt de kritiek 'typisch Nederlands'.

Op de voorbeschouwende persconferentie voorafgaand aan de topper tegen Chelsea van komend weekend, wordt Slot gevraagd naar Van Dijk. De captain van Liverpool werd bij Oranje met twee keer geel van het veld afgestuurd, waardoor hij het Oranje-kamp eerder verliet. Daar was niet iedereen het mee eens. "Als je uit Nederland komt ben je niet verrast daardoor, anders wel", zo stelt Slot.

"De Nederlandse media draaien volledig om kritiek", vervolgt Slot lachend, waarna hij wat gas terug neemt. "Nee, nu overdrijf ik een beetje. Maar als er in Nederland een kans is om iemand te bekritiseren, dan gebeurt dat ook direct. Dat is typisch Nederlands. Ik zou wel verrast zijn als jullie (de Engelse journalisten, red.) kritiek zouden hebben op hem. Met dit overvolle schema is het compleet normaal om een paar dagen vrij te krijgen."

Vervolgens wijst Slot naar Jerdy Schouten. "Trouwens, misschien weten jullie dat niet, maar sommige spelers kwamen helemaal niet naar het Nederlands elftal vanwege vermoeidheid. Hoe kun je dan in vredesnaam kritiek leveren op iemand die alles heeft gespeeld bij ons en ook nog in actie kwam op het EK? Maar ja, dat zijn de Nederlandse media", besluit de Nederlandse Liverpool-manager zijn pleidooi.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!