Van Hanegem over Van Dijk en Oranje

Van Hanegem trekt conclusie na Oranje-echec: 'Beter dat hij er niet was'

Vandaag om 16:32

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor het optreden van het Nederlands elftal tegen Duitsland (1-0). De Kromme denkt dat het maar beter is dat de geschorste Virgil van Dijk niet van de partij was.

Van Dijk pakte een rode kaart tegen Hongarije en verliet het Oranje-kamp voortijdig. Na afloop van de nederlaag in München ging het veel over de 'onmisbare' aanvoerder. Van Hanegem wil er niets van weten dat het gemis van Van Dijk dusdanig voelbaar was. "Als je dat zegt, sta je er slecht op, hoor", zegt hij in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad

De ras-Feyenoorder stelt dat iedere verdediger een normale pass moet kunnen geven. "Het was eigenlijk maar beter dat hij er niet was. Dan zeggen een heleboel: laten we nou maar gaan kijken naar wat er in de jeugd rondloopt." Volgens Van Hanegem heeft het huidige Nederlands elftal voldoende kwaliteit. De afgelopen interlandperiode was daar volgens hem alleen weinig van te zien. "Dat valt mij tegen."

"Dat het Nederlands elftal met zulke kwaliteiten zich gewoon helemaal weg liet spelen...", zucht Van Hanegem. "Niet door de Duitsers, maar door hun eigen schuld."