'Koeman gaf Verbruggen uitbrander'

Koeman richtte zich tot één Oranje-dissonant: 'Is verbaal aan zijn oren getrokken'

17 oktober om 22:38

Bart Verbruggen heeft maandag tegen Duitsland tijdens de rust een uitbrander gekregen van Ronald Koeman. Dat meldt Hans Kraay junior bij Voetbalpraat van ESPN. De doelman bracht volgens de bondscoach zijn teamgenoten in de problemen met zijn passes van achteruit.

"Ik heb nu gehoord, uit betrouwbare bron, dat Bart Verbruggen aan zijn oren is getrokken door Koeman. Verbaal dan, in de rust", steekt Kraay jr. van wal. "Zo van: Nu ga je ermee stoppen, met iedereen in de problemen brengen. Anders gooi ik iemand anders erin. En dat is verbaal gebeurd. Er is absoluut tegen Verbruggen gezegd: Je hebt nu al acht keer in de eerste 25 minuten mensen in de problemen gebracht."

Kraay denkt te weten wat Koeman nog meer gezegd heeft. "Ik heb met jou afgesproken dat je van De Zerbi komt, van Brighton, waar je altijd moet opbouwen. Ik heb jou verteld dat we alleen opbouwen als het kan, en anders speel je de lange bal", aldus de verslaggever. "Maar dat is hij in één keer vergeten."

Mario Been verbaast zich over de uitspraken van Kraay. "Dat moet je toch zelf ook kunnen bedenken, als keeper zijnde?" Presentator Jan Joost van Gangelen benadrukt dat de passes van Verbruggen niet naar behoren waren. "En het is ook niet zo dat ze lekker werden aangespeeld." Kraay jr. sluit zich daabrij aan. "Het waren hobbeldebobbel-ballen, op je verkeerde been."

"Als trainer stuur je dan toch een wisselspeler naar de keeper om te zeggen: En je gaat nu alleen nog maar uittrappen", gaat Kraay verder. Been vindt dat een signaal van Koeman vanaf de zijlijn genoeg moet zijn voor Verbruggen. "Dat is misschien het gemis bij dit Nederlands elftal. Er zijn geen verlengstukken van de coach. Dat zou Frenkie de Jong wel kunnen. Zo van: Jongens, dit gaat niet. We kunnen niet opbouwen. We gaan nu een lange bal spelen en voor de tweede bal."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!