'Frimpong op radar Real Madrid'

ESPN bevestigt: Oranje-international inderdaad op radar van Real Madrid

Vandaag om 15:44
Laatste update: om 17:56

Na Florian Plettenberg en The Athletic meldt nu ook ESPN dat Jeremie Frimpong op de radar van Real Madrid is verschenen. Dat bevestigen bronnen rondom de back aan het medium.

Frimpong wordt bij Real Madrid gezien als een potentiële vervanger van Dani Carvajal. Ook spelers als Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Pedro Porro (Tottenham Hotspur), Jon Aramburu (Real Sociedad) en Juanlu (Sevilla) staan op die lijst. ESPN meldt dat bronnen rondom de 23-jarige wingback van Bayer Leverkusen melden dat Real Madrid inderdaad interesse toont in de Oranje-international.

Het zou gaan om een transfer voor volgend seizoen, meldde Plettenberg eerder al. Frimpong heeft nog een contract tot medio 2028. De wingback is interessant voor clubs, omdat er een afkoopsom van veertig miljoen euro in dat contract is opgenomen. Een winterse transfer ziet Frimpong zelf niet zitten. Bayer Leverkusen is op de hoogte van de interesse van Real.

Frimpong kwam in de jeugd uit voor Manchester City en maakte daarna de overstap naar Celtic. Via de Schotten belandde hij bij Bayer Leverkusen. In 152 wedstrijden voor de Duitsers wist Frimpong 26 keer te scoren en gaf hij 37 assists. Ook kwam hij acht keer uit voor het Nederlands elftal.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!