'Je ziet teleurstelling en vertwijfeling bij Brobbey'

'Je ziet de teleurstelling en vertwijfeling bij Brobbey, gaat aan spits knagen'

Vandaag om 07:14

Henk ten Cate denkt dat het vooral belangrijk is om Brian Brobbey vertrouwen te geven. De voormalig trainer van Ajax ziet dat het dit seizoen nog niet wil vlotten met de 22-jarige spits, die in elf officiële duels pas één keer scoorde en twee assists gaf.

"Brian Brobbey schoot er vorig seizoen 22 in, maar nu wil het nog niet lukken. Dat gaat aan een spits knagen, want er komt een moment dat de trainer hem gaat passeren", zegt Ten Cate tegen Voetbal International. "Een spits moet gewoon scoren, ondanks alle andere arbeid die hij misschien verricht. Dat lukt nu niet. Dan komt Chuba Akpom erin en komt Wout Weghorst erin en scoren ze allebei. Dat zet hem nog meer onder druk, maar de trainer ook."

Ten Cate kent de spitsen niet persoonlijk, maar zou Brobbey vooral vertrouwen blijven geven. "Ik denk niet dat je Brobbey vol onder druk moet zetten, want dan heb je nog minder aan hem. Ik denk dat je hem echt moet voeren met vertrouwen. En dan hopen dat hij dat ooit een keer terugbetaalt."

"Als hij nu gewisseld wordt, dan zie je de teleurstelling van zijn gezicht af druipen. Als hij een kans mist, dan zie je de vertwijfeling. Dat Brobbey talent heeft, is hartstikke duidelijk. Ik hoop dat hij het snel oppakt, want ik vind het wel een goede speler en een heel sympathieke jongen", besluit Ten Cate.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!