'Gimenez naar Rafaela Pimenta'

'Gimenez komt tot realisatie en stapt over naar agent van Slot en co.'

17 oktober om 23:11

Santiago Gimenez is van zaakwaarnemer geswitcht. De Mexicaan stapt over naar Rafaela Pimenta. Dat meldt Súper Deportivo.

Samen met zijn vader Christian 'Chaco' Gimenez heeft Santiago Gimenez de gok gewaagd: de spits maakt de overstap naar Rafaela Pimenta als nieuwe zaakwaarnemer. Althans, dat meldt Súper Deportivo. De aanvaller van Feyenoord realiseert zich dat hij op een punt in zijn carrière is gekomen dat hij naar een van de vijf beste competities ter wereld wil. Dat vereist 'een agent van grote betekenis'.

De keuze is gevallen op Pimenta vanwege haar kennis van de Europese markt en uiteraard haar connecties met de beste clubs ter wereld. De Braziliaanse juriste was jarenlang de rechterhand van Mino Raiola, die op 30 april 2022 tot overlijden kwam. Pimenta heeft ruim veertig namen in haar stal, waaronder Erling Haaland, Matthijs de Ligt en Arne Slot.

Gimenez heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op veertig miljoen euro. Afgelopen zomer was de Mexicaans international dicht bij een transfer naar Nottingham Forest, terwijl ook Bayer Leverkusen en AC Milan interesse toonden.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!