'Bij Ueda zie je dingen die je bij Gimenez niet zag'

"Bij Ueda zie je dingen die je bij Gimenez helemaal niet zag"

Vandaag om 12:56

Het optreden van Ayase Ueda tegen NEC stemt hoopvol. De 26-jarige spits van Feyenoord maakte een betere indruk dan Santiago Gimenez in de afgelopen periode, zo oordeelt Ibrahim Afellay.

"Ik vond Ueda wel behoorlijk goed spelen eigenlijk. Bij hem zie je dingen die je bij Gimenez helemaal niet zag. Hij was heel erg balvast. Sterker nog, door hem kon Feyenoord heel vaak doorvoetballen. Hij legde de ballen goed weg", vertelt Afellay bij Studio Voetbal. "In de eerste helft was hij echt heel erg goed en balvast, waardoor de middenvelders konden bijsluiten en Feyenoord steeds verder kon voetballen."

De oud-international laat een actie van Ueda zien in de tiende minuut. De Japanner wordt in het strafschopgebied aangespeeld met de rug naar het doel, waarna hij kort weg draait en hard uithaalt. NEC-keeper Robin Roefs keerde de inzet met moeite. "Dat vond ik de mooiste actie. Hij loert, duikt in de ruimte en van niets maakt hij iets. Dit is wat we van Gimenez eigenlijk sinds de tweede competitiehelft vorig jaar niet meer gezien hebben."

Afellay is voorzichtig positief over Ueda. "Het is natuurlijk uit nood geboren dat hij nu speelt en het is pas de eerste wedstrijd, maar hij deed het behoorlijk."