Man City stelt lijstje op met mogelijke Guardiola-vervangers

'Man City brengt potentiële Guardiola-opvolgers in kaart: twee namen onthuld'

Vandaag om 19:08
Laatste update: om 19:21

Manchester City is bezig met het in kaart brengen van potentiële Pep Guardiola-vervangers. De Engelse topclub wil het liefst dat de Spanjaard zijn aflopende contract verlengt, maar kan het niet laten om ondertussen andere opties te onderzoeken. Xabi Alonso is één van de kandidaten, weet The Athletic. 

De toekomst van Guardiola is de laatste weken geregeld onderwerp van gesprek in Engeland. De toptrainer, die met City alles won wat er te winnen valt, heeft zelf al een aantal keer aangegeven de knoop nog niet te hebben doorgehakt. Ondertussen is in het Etihad een lijstje met mogelijke opvolgers opgesteld. Daar staan sowieso twee namen op. Die van Leverkusen-trainer Alonso, en die van Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim.

Laatstgenoemde werd afgelopen zomer veelvuldig in gebracht met Liverpool, dat zoals bekend uiteindelijk voor Arne Slot koos. Alonso, die Leverkusen vorig seizoen ongeslagen Bundesliga-kampioen maakte, staat er al lang ontzettend goed op. Zijn naam is de laatste weken meerdere malen gevallen tijdens diverse vergaderingen. 

Hoewel City gecharmeerd lijkt van de twee talentvolle trainers, ligt de absolute prioriteit bij een langere samenwerking met Guardiola. Hij heeft in het blauwe deel van Manchester nog een contract tot medio 2025. Verwacht wordt dat hij op korte termijn duidelijkheid verschaft over zijn toekomstplannen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!