Guardiola over mogelijk bondscoachschap bij Engeland

Guardiola weerspreekt geruchten: 'Er is niets van waar, heb nog niets besloten'

Vandaag om 10:00

Pep Guardiola wil niets loslaten over een mogelijke baan als bondscoach van Engeland. In het geruchtencircuit werd de naam van de Catalaan gelinkt aan de openstaande trainersvacature bij de Engelsen, maar de oefenmeester heeft deze geruchten weersproken.

Guardiola schoof zondag aan bij de Italiaanse televisieshow Che tempo che fa, waar hij werd gevraagd naar het mogelijke bondscoachschap bij Engeland. Op dit moment is Lee Carsley de interim-trainer. "Er is niets van waar", stelt Guardiola. "Ik heb nog niets besloten en moet nog reflecteren. Als ik al iets had besloten, zou ik het zeggen. Het kan alle kanten op."

Ook wordt Guardiola gevraagd naar de nieuwe opzet van de Champions League. "Heel eerlijk, ik snap er nog niets van", reageert de manager. "Ik coach het team maar gewoon en dat is het. Ik denk dat we er pas echt iets over kunnen zeggen aan het eind van het seizoen."

Welk team Guardiola niet wil treffen in het miljardenbal met Manchester City? "FC Barcelona", antwoordt de oefenmeester. "Ik hou zoveel van die club dat het met echt kapot zou maken tegen ze te moeten spelen. Ik ben er vlakbij geboren in een klein dorpje."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!