Geen PSG-fans welkom bij Marseille

PSG-fans krijgen in week van abrupt PSV-nieuws zelf ook klap te verwerken

Vandaag om 18:48
Laatste update: om 19:15

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Paris Saint-Germain medegedeeld dat er op zondag 27 oktober geen fans mee mogen reizen naar Marseille. Er wordt gevreesd dat het bij een confrontatie tussen de twee supportersscharen kan escaleren. 

Het doorgaans zeer goed ingevoerde L'Équipe weet dat er in Frankrijk gevreesd wordt voor 'vijandigheid' tussen de fans van PSG en de fans van Olympique. Volgens minister Bruno Retailleau is er al jarenlang spraken van die 'vijandigheid'. Hij constateert dat er een 'reël en ernstig risico op confrontatie' bestaat tijdens Le Classique

De beslissing komt ook voort uit het gebrek aan politie dat beschikbaar is om tijdens de wedstrijd de orde te handhaven. Een groot aantal agenten heeft tijdens de Olympische Spelen in Parijs moeten overwerken, en geniet nu van een periode van rust. Marseille heeft de tickets die aanvankelijk bestemd waren voor de PSG-supporters in de verkoop gedaan voor fans van de thuisclub. 

Het is niet voor het eerst deze week dat PSG in het nieuws komt betreffende reisverboden van supporters. Waar het nu zelf de dupe is, gebeurde afgelopen maandag het tegenovergestelde. Toen legden de Franse autoriteiten aanhangers van PSV, een stuk of 2000, een reisverbod op naar Parijs. De PSV-fans in kwestie zijn inmiddels een procedure gestart, maar de hoop op een goed einde is klein. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!