'Mbappé gelooft dat PSG achter beschuldiging zit'

Bizar geluid uit Spanje: 'Mbappé ziet PSG als 'fabrikant' verkrachtingsgerucht'

Vandaag om 11:08
Laatste update: om 11:16

Een nogal opmerkelijk verhaal uit Spanje: volgens Cadena SER is Kylian Mbappé ervan overtuigd dat Paris Saint-Germain de partij is die de geruchten van verkrachting in Zweden heeft gefabriceerd. Sterker nog, de advocaat van Mbappé zou spreken van een 'complot' met als doel het imago van de Fransman te beschadigen.

Mbappé werd de afgelopen tijd in één adem genoemd met een verkrachtingszaak in Zweden. De sterspeler van Real Madrid verbleef daar in het hotel waar een klacht zou zijn ingediend door een jonge vrouw. In de Zweedse media werd dit verhaal gretig opgepakt, terwijl de entourage van Mbappé de situatie afdoet als klinkklare onzin. Wat er precies is gebeurd en of Mbappé er überhaupt iets mee te maken heeft gehad, is nog niet bekend. 

Desalniettemin is de invloed van de situatie groot. De advocaat van Mbappé, Marie-Alix Canu-Bernard, heeft volgens Cadena SER gesuggereerd dat PSG mogelijk achter 'het bedrog' zit om zo het imago van de speler te beschadigen. Sterker nog, Mbappé zou tegen de clubleiding van Real Madrid hebben bevestigd dat zijn oude werkgever mogelijk achter het fabriceren van een onjuist verhaal zit. 

'Valsstrik van voorzitter PSG'

Javi Herráez, journalist van Cadena SER: "Real Madrid was niet in Stockholm. Kylian heeft hen verteld dat hij ervan overtuigd is dat het een valstrik is van Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter van PSG. Dat ze achter hem en zijn familie aan zitten."

Mbappé speelde jaren voor PSG, maar vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Real Madrid. De Franse aanvaller ligt overhoop met zijn oude club, omdat hij van mening is dat hem nog een bedrag van ongeveer 55 miljoen euro toekomt. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!