Le Parisien onthult nieuwe details in schandaal rondom Mbappé

Le Parisien geeft nieuwe details prijs over Mbappé-trip die leidde tot aangifte

Vandaag om 15:20
Laatste update: om 15:40

De Franse krant Le Parisien heeft nieuwe details prijsgegeven over de tweedaagse trip naar Stockholm van Kylian Mbappé. Dat tripje houdt de gemoederen, vooral in Zweden, Frankrijk en Spanje, behoorlijk bezig. 

Mbappé is de afgelopen dagen geregeld in één adem genoemd met een verkrachtingszaak. Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft al bevestigd dat er een onderzoek naar de aanvaller is gestart. Mbappé trok naar Stockholm op aanraden van én samen met voormalig Paris Saint-Germain-teamgenoot Nordi Mukiele. Le Parisien weet dat de trip georganiseerd werd door een bedrijfje dat gespecialiseerd is in het organiseren van luxetrips voor bekende mensen. 

In alles werd voorzien: reserveringen van hotels en restaurants, evenals het afhuren van nachtclubs en het regelen van gezelschap om de avond mee te spenderen. Op 10 oktober zou de aanvaller van Real Madrid, samen met twee vrienden en Mukiele, gebruik hebben gemaakt van de diensten. Marco D., die als fixer fungeerde, regelde twee overnachtingen in het Bank Hotel. Dat heeft luxesuites van 200 vierkante meter. Marco D. zou ook voorgesteld hebben om een deel van de V-club, een exclusieve discotheek in het hartje van de Zweedse hoofdstad, af te huren en te voorzien van vrouwelijk gezelschap. 'Hoofdzakelijk geselecteerd op esthetische criteria', tekent Le Parisien op. 

Na de tweede avond van de trip zouden Mbappé en diens vrienden 'in gezelschap' terug zijn gegaan naar het hotel. Daar heeft hij volgens Le Parisien seks gehad. Mbappé zou over berichtjes beschikken waarin hij contact heeft met de vrouw in kwestie. 'Daarin is de toon positief, en wordt een consensuele relatie gesuggereerd.' Dat is de waarschijnlijke reden dat Mbappé nauwelijks kan geloven dat die vrouw aangifte heeft gedaan. Le Parisien heeft de advocate van de vrouw die aangifte heeft gedaan om een reactie gevraagd, maar kreeg nul op het rekest. Ook de entourage van Mbappé wil niet reageren op de details.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!