Henderson: 'Ajax mogelijk mijn laatste club'

'Wellicht sluit ik mijn loopbaan wel af bij Ajax, het zou zomaar kunnen'

Vandaag om 11:37

Het is niet uitgesloten dat Ajax de laatste voetbalbestemming van Jordan Henderson is. De inmiddels 34-jarige middenvelder ligt nog twee jaar vast in Amsterdam en houdt het daarna mogelijk voor gezien. Toch lijkt Henderson op verandering aan te sturen: de Engelsman mist zijn gezin.

In gesprek met Ajax Life blikt Henderson terug op zijn eerste half jaar in Amsterdam. Dat was ook buiten de club best lastig, geeft de routinier toe. "Ik woon net buiten het centrum en ben niet vaak in de stad. Soms eet ik er wat." Het gemis van zijn gezin, dat in Engeland woont, is dagelijks voelbaar. "Onze kinderen zijn 4, 9 en 11 jaar. Ze gaan daar naar school. We zien elkaar weinig, hopelijk lossen we dat snel op."

Over zijn toekomst - en of die in Amsterdam ligt - is Henderson nog niet uit. "Als mijn contract hier afloopt, ben ik 36 jaar oud. Dan kijk ik hoe ik er fysiek voor sta en wat Ajax wil. Wellicht sluit ik mijn loopbaan hier wel af. Het zou zomaar kunnen." Henderson denkt na over een mogelijk vervolg als trainer. "Maar daar ben ik nog niet over uit. Ik richt me eerst op de laatste jaren van mijn carrière."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!