Van Hooijdonk: 'Feyenoord staat stil'

'Ik sta er nog steeds achter dat Feyenoord niets in de CL te zoeken heeft'

Vandaag om 10:38
Laatste update: om 10:41

Pierre van Hooijdonk spreekt van een 'reality-check' voor Feyenoord, nu de Rotterdammers dit seizoen een stuk minder draaien dan in voorgaande seizoenen. Volgens de oud-spits heeft de ploeg van Brian Priske dit jaar weinig te zoeken in de Champions League en moet de focus op het behalen van plek twee in de Eredivisie

Feyenoord is volgens Van Hooijdonk niet meer wat het onder Arne Slot was. "Maar dat is ook logisch", wijst de oud-prof in gesprek met Voetbal International op het vertrek van onder meer Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh. "Ik heb gezegd dat Feyenoord niets in de Champions League te zoeken had, maar toen wonnen ze daarna van Girona." Toch blijft van Hooijdonk achter zijn woorden staan. "Dat waren twee ploegen die allebei niet goed waren, Feyenoord trok toevallig aan het langste eind."

Volgens Van Hooijdonk doet Feyenoord er goed aan de focus op plek twee in de Eredivisie te leggen. "Als ze nu vol inzetten op de Champions League, dan gaan ze problemen krijgen in het weekend. Dan gaan ze steken laten vallen in de strijd met Ajax, FC Twente en AZ om de tweede plaats."

Het mogelijk mislopen van een seizoen aan Champions League-inkomsten is funest voor de Rotterdammers, voorspelt Van Hooijdonk. "Feyenoord heeft de afgelopen jaren steeds stappen vooruit gezet. Maar nu staan ze stil. De opwaartse lijn is afgevlakt, dan ben ik nog netjes. Als ze de Champions League mislopen, kan het zomaar weer achteruit moeten kijken."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!