'PSV heeft geweldige bezetting, maar Steijn misstaat niet bij Feyenoord of Ajax'

Vandaag om 06:55

Sem Steijn zit bij FC Twente zeker nog niet aan zijn plafond, oordelen zijn voormalig trainers Jay Driessen en Ruud Brood. Zij geven hoog op van de 22-jarige aanvallende middenvelder, die met zeven goals momenteel topscorer is van de Eredivisie.

"Ik heb hem altijd al een groeibriljantje gevonden. Ik kende hem al uit de jeugdcompetities en daar maakte hij al de mooiste en gekste goals", zegt Driessen, die bij VVV-Venlo met Steijn werkte, in De Telegraaf. Hij roemt niet alleen het neusje voor de goal van de Hagenaar. "Ook heel belangrijk is zijn instelling. Sem is ongelooflijk gedreven. Dat mannetje liep elke dag naar buiten met een zak ballen om nog eens extra aan zijn traptechniek te werken. We moesten hem af en toe afremmen. 'Sem nu naar binnen, het is mooi geweest voor vandaag'. Dat tekent zijn instelling."

Driessen is ervan overtuigd dat Steijn nog veel verder kan reiken en tipt hem onder meer bij Oranje. "Ik heb altijd gezegd: Als dit mannetje niet de Nederlandse top haalt, dan vreet ik een bezemsteel op. Daar is hij nu al en er zit nog meer in voor hem. En ook dat gaat hij halen. Sem heeft de kwaliteiten om bij een top drie-club en het Nederlands elftal te spelen. Ik twijfel er niet aan dat hem dat gaat lukken."

Daar sluit Brood zich bij aan. Hij had Steijn bij ADO Den Haag onder zijn hoede. "Ik denk dat hij nog wel stappen kan maken. Vind maar eens een aanvallende middenvelder met zoveel scorend vermogen, die ook nog eens diepgang heeft en met bravoure en lef speelt. Qua handelingssnelheid is hij de afgelopen jaren flink gegroeid. Ik denk dat hij uitstekend mee zou kunnen bij PSV, Feyenoord en Ajax, waarbij PSV momenteel natuurlijk een geweldige bezetting heeft op het middenveld, maar bij Feyenoord en Ajax zou hij nu al zeker niet misstaan."