Stam lacht om kijkersvraag over Rashford

Stam lacht om kijkersvraag over Rashford: 'Hij moet in de spiegel kijken'

Vandaag om 18:42
Laatste update: om 18:53

Dat Marcus Rashford nauwelijks tot niet laat zien waartoe hij in staat is, heeft volgens Jaap Stam te maken met de staat van Manchester United op dit moment. Toch vindt de oud-prof dat Rashford ook kritisch naar zichzelf moet kijken. 

Bij Weijland & Stam van Viaplay krijgen de heren een vraag van een van de luisteraars. "Dit vind ik wel een mooie. Wat is een mooie club voor Rashford?", lacht presentator Koen Weijland. "Daarmee impliceren ze dus dat Manchester United dat niet zou zijn."

Ook Stam moet glimlachen. "Rashford heeft een club nodig met spelers die hem beter laten voetballen. Als je hem op dit moment ziet, dan zie je dat mensen veel van hem en zijn manier van spelen verwachten. Maar dat kan hij nu niet laten zien." Zodra de spelers om hem heen beter renderen, zal Rashford volgen, meent Stam. 

Toch plaatst de ex-speler van United een kritische kanttekening. "Een belangrijk aspect: het ligt ook aan hemzelf. Als je kijkt naar wat hij een aantal jaar geleden presteerde en wat hij nu laat zien... Dan moet hij in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan. Wat kan ik anders doen zodat ik en het elftal beter renderen? Hij is ook te weinig op zoek naar de assist", sluit Stam af.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!