"Flamingo deed mij denken aan Jaap Stam"

Veel lof voor PSV-uitblinker: "Ik moest dinsdag denken aan Jaap Stam"

Vandaag om 19:18

Ryan Flamingo heeft grote indruk gemaakt tijdens de Champions League-clash van PSV met Sporting Portugal. Voetbal International-verslaggever Marco Timmer en oud-speler Björn van der Doelen zagen dat de 21-jarige verdediger topspits Viktor Gyökeres de baas was.

"Olivier Boscagli kwam erbij als middenvelder. Hij dekte helemaal door, zodat ook Schouten of Saibari weer door kon. Daardoor werd het bijna overal op het veld één-tegen-één. En dan staat Ryan Flamingo dus tegenover Viktor Gyökeres, de spits van honderd miljoen euro, die ook alweer tien keer gescoord heeft. Dan denk je: als dit maar goed gaat. Maar wat gebeurde er: wauw!", vertelt Timmer in de Skiete Willy Podcast.

Ook Van der doelen is enthousiast. "Hij was hem de baas, hij was zó sterk. Hij had een goede timing en was lekker agressief. Hij was heel erg goed. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, al speelde hij tegen Juventus ook goed, maar ik ben heel benieuwd hoe deze jongen zich gaat ontwikkelen. Nu moet ik oppassen en ik ga hem er uiteraard nog niet mee vergelijken, maar ik moest dinsdag denken aan Jaap Stam."

"Het is lang geleden dat ik een verdediger heb gezien die je zo één-op-één kunt laten staan. Hij was de hele wedstrijd zelfverzekerd", besluit Van der Doelen. De Jong Oranje-speler kwam afgelopen zomer voor negen miljoen euro over van FC Utrecht.