Tuchel: 'Sorry dat ik Duits paspoort heb, maar wil voor tweede ster zorgen'

Vandaag om 15:15
Laatste update: om 15:30

Thomas Tuchel weet dat er in Engeland enige scepsis is tegen zijn aanstelling als bondscoach, maar hij hoopt iedereen snel te overtuigen. De Duitser legt de lat namelijk hoog met The Three Lions.

Dat de Engelse voetbalbond FA voor de derde keer in de historie in zee gaat met een buitenlander, wekt hier en daar wrevel op. Tuchel deed het tijdens zijn presentatie met een grapje af. "Sorry dat ik een Duits paspoort heb", begon hij woensdagmiddag. "Maar ik hoop dat al deze supporters mijn passie voelen voor de Premier League en Engeland. Ik hou ervan om hier te wonen en te werken."

"Hopelijk kan ik ze overtuigen en laten zien dat ik trots ben om bondscoach van Engeland te zijn", gaat Tuchel verder. "Ik zal er alles aan doen om respect te tonen voor dit land en de functie. Het doel is het allerhoogste. Daar kan iedereen van verzekerd zijn, wat de nationaliteit in mijn paspoort ook is", benadrukt hij. "Ik ben verheugd en vereerd. Ik las een quote van Pele, dat Wembley het hart, de hoofdstad en de kathedraal van het voetbal is. Daar ben ik het mee eens."

Tuchel legt de lat hoog met Engeland. "We willen onze droom laten uitkomen in Amerika. Ik wil voor die tweede ster op het shirt zorgen", doelt hij op het WK 2026.