Van der Gijp verbijsterd door actie Ronaldo

Van der Gijp verbijsterd door sterspeler: 'Je bent een rare dwaas als je dat doet'

Vandaag om 13:53
Laatste update: om 13:55

René van der Gijp was enorm verbaasd door een bepaalde actie van Cristiano Ronaldo in de wedstrijd tussen Portugal en Polen. De Portugese spits kon scoren door een geweldige actie van Rafael Leão, maar bedankte zijn teamgenoot helemaal niet.

Eerder haalde Marco van Basten het fragment ook al aan in Rondo van Ziggo Sport. "Hij loopt bijna het veld af. Dat vind ik niet kunnen, dit is totaal niet collegiaal. Dit kan toch niet? Ik vind dit niet kunnen." Portugal won het duel met Polen met 1-3, maar de ploeg van Roberto Martinez speelde wel doelpuntloos gelijk tegen Schotland.

Van der Gijp haalde het fragment dinsdag in Vandaag Inside aan en was nog een stuk minder mild dan zijn collega. "Van Basten zei dat het oncollegiaal was, maar je bent natuurlijk gewoon een rare dwaas als je dat doet. Dat is dan waarom we allemaal toch voor Lionel Messi kiezen op een gegeven moment. Die is daar toch wel een beetje normaler in."

Voor Van der Gijp is het onbegrijpelijk, helemaal na de actie die Leão maakte. "Wat een actie van die jongen. Iedere andere voetballer loopt naar die jongen toe. Dat is het verschil tussen Messi en Ronaldo. Messi loopt gewoon naar die jongen toe en zegt ‘wat een actie man’, maar Ronaldo is in de war van zichzelf."