Spanje boekt minimale zege door keepersfout, Ronaldo goud waard voor Portugal

Spanje boekt minimale zege door keepersfout, Ronaldo goud waard voor Portugal

12 oktober om 22:40
Laatste update: 12 oktober om 22:45

Een gehavend Spanje heeft een late overwinning op Denemarken weten te boeken in de Nations League. Door een fout van doelman Kasper Schmeichel werd het 1-0. Portugal wist Polen op zijn beurt mede door een treffer van Cristiano Ronaldo te verslaan.

Spanje - Denemarken 1-0
Tegen Denemarken miste bondscoach Luis de la Fuente onder meer Nico Williams, Dani Olmo, Dani Carvajal, Ferran Torres, Rodri en Robin Le Normand vanwege blessureleed. Met een gehavend elftal was de Europees kampioen in Murcia heer en meester tegen Denemarken, maar de Spanjaarden hadden de nodige moeite met het verzilveren van de kansen. In het eerste bedrijf kreeg Lamine Yamal de grootste kans namens de thuisploeg, maar oog in oog met Schmeichel schoot hij de bal net over.

Uiteindelijk kreeg Spanje in de slotfase alsnog loon na werken. Martín Zubimendi schoot de bal in één keer tegen de touwen en daarbij kreeg hij wat hulp van Schmeichel, die de bal knullig liet glippen. De VAR keek vervolgens nog wel enige tijd naar de treffer, die uiteindelijk niet afgekeurd werd.

Spanje kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen tegen de Denen. De EK-winnaar kreeg zelfs nog wat kansjes op een tweede treffer, maar die viel uiteindelijk niet meer. Zo eindigde het duel in 1-0 voor Spanje, dat nu met zeven punten uit drie wedstrijden aan kop gaat in Groep A4 van de Nations League. Denemarken staat tweede met één puntje minder.

Polen - Portugal 1-3
In Warschau stonden Polen en Portugal tegelijkertijd tegenover elkaar. De bezoekers kwamen na iets meer dan 25 minuten spelen op voorsprong door een fantastische treffer: Bruno Fernandes gaf een gevoelige voorzet op Ronaldo, die het overzicht behield en de bal goed teruglegde op Bernardo Silva. De linkspoot van Manchester City schoot vervolgens koelbloedig raak.

Zo'n tien minuten later wist Portugal de marge al te verdubbelen. Ditmaal was Ronaldo de afmaker, in plaats van de aangever: na een geweldige rush zag Rafael Leão zijn poging uiteenspatten op de paal. Ronaldo stond echter precies op de goede plek om de rebound alsnog in het doel te werken. Portugal leek daardoor op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar in de slotfase werd het toch nog spannend.

Uit de kluts kreeg Piotr Zieliński de bal mee in de zestien van Portugal, waarna hij doelman Diogo Costa in de korte hoek wist te verschalken. Portugal wist de rijen daarna gesloten te houden en in de slotfase door een eigen goal nog op 1-3 te komen. Daardoor stapt de ploeg van Roberto Martínez met drie punten op het vliegtuig naar huis. Portugal gaat daardoor met de maximale score aan kop in Nations League-poule A1. Polen staat nu derde met drie punten uit drie wedstrijden.

Overige uitslagen Nations League
Servië - Zwitserland 2-0
Cyprus - Roemenië 0-3