Heerenveen is verademing voor Van Persie

Verademing voor Van Persie: 'Dat is onmogelijk in Manchester of Istanbul'

Vandaag om 13:48

Op zijn honderdste dag als trainer van sc Heerenveen kwam Robin van Persie zondag niet verder dan een gelijkspel tegen PEC Zwolle (1-1). Ondanks de moeizame seizoenstart, voelt de topscorer aller tijden van Oranje zich goed in Friesland.

"Ik kan rustig uit eten, of een stukje door het centrum wandelen. Dat is onmogelijk in andere steden waar ik heb gewoond, zoals Manchester en Istanbul", vertelt Van Persie aan de Leeuwarder Courant. "Ik vind Heerenveen een geweldig mooie club, zoals ik dat op voorhand verwachtte. We hebben een goede connectie met de fans en een mooi stadion. Ik heb het, kortom, ongelooflijk goed naar mijn zin."

Van Persie is in Heerenveen gaan wonen en rijdt in een 'paar minuutjes' naar de club. Soms komt hij ook vanuit Rotterdam. In de competitie zijn de resultaten echter wisselvallig. "We hebben als team en staf een mooie klus. Ik zie ook genoeg ruimte om het beter te doen. Ik wil me niet verschuilen achter onze zware competitiestart. Je moet ze toch allemaal spelen. Waar het aan ligt? Wij moeten leren wedstrijden eruit te slepen. Zowel aanvallend als verdedigend."

"Tegen PEC Zwolle kwamen we voor de zevende keer in acht duels op achterstand", merkt Van Persie op. "Je maakt het jezelf dan zó moeilijk. Ik vind het wel knap hoe onze spelers met zo'n achterstand omgaan, maar dit moeten we verbeteren."