Supportersvereniging PSV werkt aan kort geding

Supportersvereniging PSV werkt aan kort geding om fans toch naar Parijs te krijgen

Vandaag om 18:55
Laatste update: om 18:57

Supportersvereniging PSV werkt momenteel aan een kort geding in Frankrijk. Dat moet ertoe leiden dat fans van de Eindhovense club volgende week dinsdag alsnog gewoon welkom zijn in Parijs, waar de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain op het programma staat. De kans van slagen lijkt echter wel klein, weet het Eindhovens Dagblad.

PSV maakte maandag, slechts een ruime week voor het treffen met PSG, bekend dat uitfans niet langer welkom zijn. Dat is bepaald door de Franse autoriteiten. Rob Bogaarts, voorzitter van Supportersvereniging PSV, legt uit wat hij met het kort geding wil bewerkstelligen. "Als dit helpt richting bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Stade Brest (in december, red.) hebben we toch een stap vooruit gezet", vertelt hij aan het ED. 

"Dus al is het maar voor de toekomst, we willen hier toch iets aan doen. Ook om te laten zien dat we het er absoluut niet mee eens zijn. Dit besluit druist in tegen ons rechtvaardigheidsgevoel", vervolgt hij. 

PSV gaat de tweeduizend niet langer geldige tickets gedupeerde supporters vergoeden. Andere kosten die gemaakt zijn, bijvoorbeeld voor een hotel, worden niet vergoed. 'De schade beloopt voor alle PSV-fans samen meerdere tonnen', weet het ED. Inmiddels is duidelijk dat ook de sponsoren van PSV niet aanwezig zullen zijn in Parijs. Zij hebben zich solidair verklaard aan de fans. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!