Perez uit kritiek op PSV-directeur Brands om Bosz

Perez kraakt PSV en Brands: 'Alleen voor de bühne, dat vind ik heel zwak'

Vandaag om 12:34

Kenneth Perez uit stevige kritiek op PSV en algemeen directeur Marcel Brands. De ESPN-analist vindt het onbegrijpelijk dat de Eindhovenaren in beroep zijn gegaan tegen de schorsing van trainer Peter Bosz.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB eiste één duel schorsing voor Bosz vanwege zijn opmerkingen over Danny Makkelie. Hoewel Brands aangaf dat de uitspraken van de oefenmeester ongepast waren, ging de landskampioen dus wel in beroep. 

Perez vindt dat vreemd. "Weet je wat ik niet begrijp? De woorden van Marcel Brands. Over dat we zo niet met scheidsrechters moeten omgaan. Dat is dus niks waard", oordeelt de Deen bij Voetbalpraat. "Als je in beroep gaat tegen één wedstrijd schorsing, terwijl Brands zegt dat we 'zo niet met scheidsrechters omgaan en dit niet onze manier is', dan zijn je woorden alleen maar voor de bühne."

"Dan moet je dit toch gewoon accepteren en zeggen: Oké, wij staan er ook niet achter en vinden het ook niet netjes. Dus we accepteren die ene wedstrijd schorsing. Nee, ze gaan in beroep. Dat vind ik héél zwak", vervolgt Perez. "Als je dat allemaal zegt na de wedstrijd, dan vind ik dat je het moet accepteren." Kees Kwakman sluit zich daarbij aan. "Je moet de consequenties accepteren."

Mochten Bosz en PSV het beroep donderdag verliezen, dan mist hij de Eredivisie-topper tegen AZ van zondag.