Sponsoren PSV verklaren zich solidair aan uitfans en gaan niet mee naar PSG

PSV neemt 'ingrijpend besluit' in aanloop naar PSG-uit: 'Eendracht maakt macht'

Vandaag om 18:20
Laatste update: om 18:26

De sponsoren van PSV hebben zich solidair verklaard aan de fans die volgende week af wilden reizen naar Frankrijk voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, maar maandag te horen kregen niet langer welkom te zijn. Dat meldt de Eindhovense club in een statement op de officiële kanalen.

PSV speelt op 22 oktober de uitwedstrijd tegen PSG. Aanvankelijk zouden ongeveer tweeduizend fans het duel bezoeken. Daar werd maandagavond opeens een streep doorheen gezet door de Franse autoriteiten. 'Terwijl PSV nog volop bezig is verhaal te halen in Frankrijk over het plotselinge verbod om supporters mee te nemen naar de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, heeft het een ingrijpend besluit genomen: ook de zakelijke relaties blijven aanstaande dinsdag thuis', maakt de club duidelijk. 

Dat de Franse autoriteiten geen PSV-aanhang tolereren in Parijs, heeft in Eindhoven voor een 'onaangename verrassing' gezorgd. 'Hoewel het formeel nog niet duidelijk is of het verbod ook de businessclub betreft, hakt PSV die knoop zelf door.' Ondertussen is PSV, op basis principiële beweegredenen, druk bezig om te kijken of er nog andere stappen genomen kunnen worden tegen het verbod op uitfans. 

"Ik heb overleg gehad met ons klankbord, de Supportersvereniging en andere betrokkenen en de gemene deler is dat we met z'n allen gaan of niet", aldus Frans Janssen, commercieel directeur van PSV. "Een aantal partners liet direct al weten thuis te willen blijven als er geen supporters welkom zijn. Eendracht maakt macht, vonden ze. Wij scharen ons achter dat motto. Volgens de politie is er ook een veiligheidsrisico omdat bepaalde Franse groeperingen zich roeren en daar willen we onze relaties sowieso niet aan blootstellen."

Dat in het maandag uitgevaardigde verbod de ongeregeldheden van vorig jaar in Lens werden aangedragen, vindt Janssen vreemd. PSV is daar immers al voor gestraft. "Als een specifieke groep aanwijsbaar wordt gestraft voor bepaalde gedragingen, dan kun je anderen buiten schot laten. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de wedstrijd tegen Bodø/Glimt twee jaar geleden. Daarvan is nu echter geen sprake."