PSV en supportersvereniging boos over weren uitfans PSG

PSV en supportersvereniging 'verbijsterd' door PSG: 'Werkelijk bizarre timing'

Vandaag om 07:20
Laatste update: om 08:18

PSV en de supportersvereniging van de club zijn allebei verbijsterd over het besluit van de Franse autoriteiten om uitfans te weren voor het duel met Paris Saint-Germain. De club onthult dat dinsdag een gesprek gepland staat met PSG om te kijken naar een oplossing.

"Pas maandag laat op de dag kregen wij de beslissing binnen en dat is werkelijk een bizarre timing, zo kort voor de wedstrijd", merkt commercieel directeur Frans Janssen op in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Mensen maken kosten en verheugen zich op deze trip. Dat plezier wordt hen nu ontnomen, terwijl ze bijvoorbeeld al wel een hotel hebben geboekt. Als er dan risico's zouden zijn, had dat ook wel eerder bedacht kunnen worden."

Volgens Janssen is een gesprek met PSG zeker nodig, ook om een aantal onduidelijkheden uit de wereld te helpen. "We gaan dinsdag met Paris Saint-Germain in gesprek, maar de verwachting is niet dat zij hier iets aan kunnen veranderen. Het is voor ons niet duidelijk of dit verbod nu voor iedereen geldt of dat sponsoren wel mee naar Frankrijk mogen. Dat bekijken we nog."

Ook Rob Bogaarts, directeur van de supportersvereniging van PSV, snapt niets van het besluit van de Franse overheid. "Dit is veel te laat besloten, natuurlijk. Ik ben er echt pissig over, want zo ga je niet met elkaar om. ik besef ook dat dat geen eenvoudige opgave zal zijn, afgaand op het verhaal van onze juristen. Toch wil ik dat we alles bekijken om in deze situatie kosten te kunnen verhalen."