United heeft nooit overwogen om Ten Hag te ontslaan

Romano doet opvallende onthulling over Ten Hag en crisisberaad van Man United

Vandaag om 17:10

Manchester United heeft de afgelopen weken geen enkel moment gepeinsd over een ontslag van Erik ten Hag. Dat meldt Fabrizio Romano. De positie van de Nederlandse manager is wel besproken, maar in gevaar is zijn baan nooit geweest.

Ten Hag is zijn derde jaar als eindverantwoordelijke van United werkelijk dramatisch begonnen. De Engelse topclub staat na zeven Premier League-wedstrijden op de veertiende plaats. Na de 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur volgde voor Ten Hag een cruciale week, met bezoeken aan FC Porto en Aston Villa. United speelde twee keer gelijk, en kwam vervolgens bijeen om de penibele situatie te bespreken. 

De druk op Ten Hag nam enorme proporties aan, en diverse media wezen het crisisberaad aan als het mogelijke moment waarop het doek voor de oud-trainer van Ajax zou kunnen vallen. Niets is echter minder waar. "Ten Hag heeft nooit een officieel bericht ontvangen vanuit het bestuur van Manchester United dat hij mocht aanblijven, omdat United namelijk nooit het gevoel heeft gehad dat ze hem dat moesten vertellen", vertelt Romano in een video op zijn YouTube-kanaal. De Italiaanse transferexpert geeft daarmee aan dat de houding van Ten Hag, om niet te vrezen voor zijn baanzekerheid, terecht was. 

Hoewel een eventueel congé nooit besproken is, is er dus wel degelijk een lang overleg gevoerd. "Daarin hebben ze de situatie besproken, de problemen die ze hebben bij Manchester United. Het slechte begin in de Premier League, en in de Europa League", legt Romano uit. "Ze hebben de positie van Ten Hag wel besproken, maar een ontslag had daar nooit uit kunnen volgen."

Komende zaterdag krijgt Ten Hag een nieuwe kans om het tij te keren. Dan speelt United de thuiswedstrijd tegen Brentford, dat elfde staat en twee punten meer heeft.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!