Van Basten, Ten Cate en Gullit maken zich kwaad: 'Dat irriteert me het meest!'

Van Basten, Ten Cate en Gullit maken zich kwaad: 'Dat irriteert het meest!'

14 oktober om 23:35
Laatste update: 14 oktober om 23:45

Marco van Basten, Henk ten Cate, Ruud Gullit en Wesley Sneijder hebben met verbazing gekeken naar Duitsland - Nederland. Met name met de instelling van de ploeg van Ronald Koeman zit het goed mis, luidt de conclusie aan tafel bij Rondo. 

"Ik zie niet één iemand die zin heeft om te voetballen. Niet één!", roept Van Basten vol ongeloof. Henk ten Cate vraagt zich af het gebrek aan leiderschap Oranje de das omdeed tegen Duitsland. "Is dat het misschien?"

Ruud Gullit haakt in. "Daar hebben wij het over gehad. Ik vind het een gebrek van de spelers zelf. Ten eerste moeten ze kijken waar het niet loopt en daar moeten ze elkaar op aanspreken. Maar als dat niet lukt, moet je vanaf de zijkant ingrijpen. Dan moet Koeman ingrijpen. Ik vond het nogal lang duren, waarom wissel je niet eerder? Want Wieffer was het enige lichtpuntje. Dat had je veel eerder kunnen doen."

De frustratie zit diep bij Gullit. "Wat het meest irriteert, is dat niemand boos wordt." De tafelheren van Rondo, waaronder Wesley Sneijder, knikken instemmend. "Dat spreek je toch met elkaar af? Dat er één leider in het veld is...?"

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!