Van der Vaart over Timber tegen Duitsland

Verbaasde Van der Vaart trekt Veerman-vergelijking: 'Hij leek wel kleurenblind'

14 oktober om 23:27

Quinten Timber had een offday tegen Duitsland (1-0), concludeert Rafael van der Vaart. De middenvelder van Oranje en Feyenoord kende een matige interland en werd in de rust uit zijn lijden verlost.

Voor rust kreeg het Nederlands elftal alle hoeken van het veld te zien. "Je hoorde het Denzel Dumfries ook zeggen (bij de NOS, red.): in het één op één, in het doordekken, daar ging het mis als de Duitsers in de opbouw waren", zegt Van Hooijdonk na afloop bij de NOS. "Dan was Timber, Gravenberch of Reijnders te laat. Dan word je helemaal tureluurs gespeeld."

"Het leek op een Duitse rondo", vervolgt Van Hooijdonk, die geinterrumpeerd wordt door Van der Vaart. "Timber had eenzelfde wedstrijd als Joey Veerman tegen Oostenrijk", doelt hij op het EK-duel waarin de middenvelder van PSV na een halfuur naar de kant werd gehaald. "Op een gegeven moment speelde hij een bal terug, maar daar stond alleen een Duitser. Hij leek wel kleurenblind vandaag, ik weet het niet."

Oranje staat na vier Nations League-wedstrijden nog wel op de tweede plek in Groep 3 van League A, al heeft Hongarije net als Nederland vijf punten verzameld.